Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a anunțat, miercuri, că, începând din 16 mai, Declarația unică de venit va fi disponibilă în mediul online.

Asta după ce autoritățile au dat un mare rateu cu celebrul Formular 600, iar apoi și-au dat seama că au avut posibilitatea să unească șase sau chiar șapte formulare și declarații într-un singur document.

“Declarația unică este acum finală. Vă garantez că nu mai apare nicio variantă peste o zi, două sau trei. Săptămâna aceasta vom afişa pe site-urile tuturor instituţiilor publice varianta pe care noi deja am comunicat-o. Formularul inteligent, acel formular va fi disponibil online începând cu data de 16 mai, pentru ca oamenii să poată depune astfel declaraţia unică”, a fost mesajul transmis de ministrul Finanțelor.

În plus, Teodorovici promite schimbări spectaculoase în acest an. Se speră ca până la sfârșitul lunii aprilie sau cel târziu până la mijlocul lunii mai, contribuabilii să primească acasă, prin poștă, parole pentru a accesa online site-ul ANAF și a putea astfel completa documentele necesare și efectua plăți către bugetul de stat.

În plus, se speră ca în maxim patru luni contribuabilii persoane fizice să achite taxele și impozitele prin punctele CEC, urmând ca persoanele juridice să beneficieze de această facilitate undeva spre sfârșitul anului.

Nu în ultimul rând, Teodorovici vrea și dezvoltarea unei aplicații care să permită efectuarea de plăți de pe telefonul mobil.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version