Deși în ultimele luni s-au jucat de-a Alba-Neagra cu Pilonul II de pensii, guvernanții au anunțat duminică seara, prin vocea Liei Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, că s-a stabilit, în final, ca acesta să devină opțional.

Lia Olguța Vasilescu dă asigurări că “această variantă, ca Pilonul II de pensii să devină opțional, este bătută în cuie, fără doar și poate”.

De asemenea, ministrul Muncii a anunțat că “s-a luat această decizie pentru că noi suntem de părere că cel mai bine ar fi ca oamenii să aibă posibilitatea să aleagă. Eu, de exemplu, sunt de 10 ani cotizantă la Pilonul II de pensii și habar nu am avut. Și eram absolut convinsă că nu sunt cotizantă. Pentru că nu am primit acasă niciun plic, iar legea spune foarte clar că anual ești obligat să îi spui asiguratului care este valoarea și numărul unităților de fond. De aceea credem că toată lumea ar trebui să aibă acest drept de a alege între Pilonul I și Pilonul II de pensii”.

Nu în ultimul rând, Lia Olguța Vasilescu susține că “pe perioada verii vom avea o prezentare foarte clară vizavi de Pilonul II de pensii. Ce înseamnă, care sunt avantajele, dar care sunt și dezavantajele acestui Pilon de pensii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version