Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:
Prohibiție light

Moscova nu crede în …vodcă

Poate părea greu de crezut, însă rușii ar putea avea în curând o problemă chiar mai mare decât sancțiunile economice impuse de europeni și americani sau războiul din Siria.

mircea-dinescu-alcool

Zvonuri persistente, alarmante pentru orice rus de rând, vorbesc despre posibilitatea introducerii unor interdicții privind vânzarea de alcool în cele mai mari orașe ale țării: Moscova și Sankt Petersburg.

Potrivit publicației “Moscow Times”, citată de CNBC, oficialii ruși studiază posibilitatea interzicerii vânzării de alcool în cele două metropole, timp de o zi pe săptămână, în încercarea de a combate fenomenul distructiv al alcoolismului și de a reduce rata ridicată a mortalității.

Deși ideea este încă dezbătută, oficialii din cele două orașe riscă să își atragă ura majorității votanților, știut fiind atașamentul neabătut al rușilor pentru tradiționala vodcă. Chiar dacă, așa cum remarcă CNBC, după căderea Uniunii Sovietice, berea și vinul și-au făcut și ele loc pe lista de preferințe a rușilor.

Consumul băuturilor în exces este însă un adevărat flagel în Rusia. Potrivit unor studii recente, 25% din bărbații ruși mor înainte de împlinirea vârstei de 55 de ani, majoritatea din cauze care au la bază consumul exagerat de alcool.

În acest context, ideea interzicerii comercializării băuturilor alcoolice nu este o noutate în Rusia.

Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic, a eșuat în încercarea sa de a stopa alcoolismul în anii ’80 prin măsuri de limitare a producției și de creștere în paralel a prețurilor, amintește sursa citată.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv