Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

PARLAMENT: Revenirea la majorarea cu 40% pensiilor, marți la vot în plenul reunit / 

Breaking News:
 
PNL-ista Gorghiu s-a bătut în Senat pentru proiectul USR privind debirocratizarea la înființarea firmelor, dar șeful statului a respins legea de la promulgare

Năsui (USR) îl critică pe Iohannis: În an electoral și cu zero interes pentru bunăstarea României, cinismul a câștigat

Deputatul USR Claudiu Năsui îl critică pe președintele Klaus Iohannis că a respins de la promulgare legea prin care s-a redus birocratizarea la înființarea unei firme, spunând că proiectul aparține USR, iar aceasta ar fi însemnat ca șeful statului să dea o ”victorie legislativă” partidului competitor al PNL.

Claudiu Năsui

Este vorba despre proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii societăților nr. 31/1990, iar șeful statului invocă, printre altele, faptul că permisiunea ca o singură persoană să fie asociat unic la mai multe firme ușurează mai multe tipuri de șmecherii financiare.

Iată însă argumentele lui Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook:

”Concret, legea ar fi permis să avem mai mult de un singur SRL în care să fim asociați unici. Acum dacă mai vrem să ne mai facem o firmă, trebuie să deținem 99.99% din firmă și să dăm unei rude 0.01%. Și ar mai fi permis să înființăm o firmă la noi acasă fără să mai cerem acordul tuturor vecinilor cu care avem pereți comuni (sus, jos, dreapta, stânga) și fără să mai fim limitați de numărul de camere. Asta cu condiția să nu desfășurăm activitate comercială la noi acasă, ca să nu fie deranjat niciun vecin”.

Claudiu Năsui, Stelian Ion și Dan Barna, la consultările de la Cotroceni din toamna lui 2019, pentru susținerea Guvernului PNL

Deputatul susține că președintele este prizonierul unei mentalități birocratice depășite și nu dorește ca USR să bifeze un nou succes în Parlament, în condițiile în care proiectul a trecut cu voturile tuturor grupurilor parlamentare, cu excepția celor ale PNL și PMP, aliații apropiați ai liberalilor.

”De ce a refuzat președintele să promulge legea asta? Din două motive. În primul rând pentru că adoptă o mentalitate funcționărească învechită care își dorește să birocratizeze orice mișcă în România. În al doilea rând pentru că legea a fost un proiect al USR, iar asta ar fi însemnat să dea o victorie legislativă USR-ului. Într-un an electoral și cu zero interes pentru bunăstarea României, cinismul a câștigat”, acuză Năsui.

El susține că actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a fost principalul opozant parlamentar al adoptării legii: ”Domnul Predoiu a venit la grupul nostru în plenul Camerei să ne spună să-l retragem de pe ordinea de zi și să ne explice ce rău ar fi ca românii să-și poată deschide ușor firme. Ar fi fost hilar dacă nu era atât de trist, să-l vezi cum se contorsiona să găsească argumente contra debirocratizării. Orice motiv era bun. Cum adică să nu ceri acordul vecinilor ca să ai o adresă de corespondență la tine acasă? Cum să-și poată deschide oamenii mai multe firme? Vor face evaziune. Pot și acum să-și facă câte firme vor, doar că trebuie să dea 0.01% din acțiuni unei rude”.

Deputatul a anunțat că va face demersurile ca proiectul să fie adoptat în aceeași formă și după reexaminare, legea fiind necesară în condițiile în care România a coborât în clasamentul Băncii Mondiale de la ușurința cu care se pot face afaceri de la 36 în 2017 la 55 în 2019, sub Burkina Faso sau Egipt.

”Când crește birocrația, niciun privilegiat al statului nu zice nimic. Dar atunci când ar putea să scadă, apar atotștiutori care au muncit toată viața la stat sau au făcut doar afaceri cu statul, precum domnii Iohannis sau Predoiu, să blocheze”, a conchis Năsui.

Într-o altă postare, deputatul Claudiu Năsui amintește că senatoarea PNL Alina Gorghiu a susținut, de la tribuna Senatului, adoptarea legii inițiate de el.

În acest sens, deputatul USR a postat înregistrarea video de la acel moment:

23 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv