Reprezentanții Nokia anunță că au în plan efectuarea unor investiții în valoare totală de 73 de milioane de euro în campusul inaugurat în decembrie 2015 în zona gării Timișoara Nord.

Nokia a preluat Alcatel-Lucent și a deschis la Timișoara, în urmă cu aproape doi ani, cel mai mare centru de cercetare-dezvoltare telecom din România.

Obiectivul Nokia a fost relocarea tuturor angajaților într-un singur loc, astfel că șefii companiei au decis să facă această investiție de 73 de milioane de euro în campusul de la Timișoara, investiție care a fost demarată în decembrie 2015 și ar urma să se finalizeze la sfârșitul anului viitor.

Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data și noile tehnologii de comunicații mobile.

Echipa Nokia din România numără, în acest moment, 1.600 de persoane, dintre care 1.300 activează deja în incinta campusului de la Timișoara, urmând ca împreună cu relocarea ultimilor 300 de angajați să se efectueze și angajarea a încă 300 de persoane.

La nivel global, Nokia a ajuns să aibă 101.000 de angajați, după ce a preluat Alcatel-Lucent cu 15,6 miliarde de euro. Totuși, numărul angajaților a scăzut cu circa 5.000 de față de anul trecut, compania reducându-și mai ales efectivele din Germania și Finlanda în baza unui plan care are ca obiectiv micșorarea cheltuielilor anuale cu 1,2 miliarde de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version