Audierile miniștrilor din comisiile de specialitate a scos la iveală un subiect care, în mod normal, ar trebui să readucă protestatarii în stradă.

Deși autoritățile dădeau asigurări, în urmă cu câteva luni, că se vorbește despre un scenariu SF, Ionuț Mișa, viitorul ministru al Finanțelor, a recunoscut că ia în calcul posibilitatea de a se renunța la Pilonul II de pensii private.

Este vorba despre acel business spre care se îndreptau procente din banii opriți românilor pentru fondul public de pensii. În aprilie, Mișu Negrițoiu, șeful Autorității de Supraveghere Financiară din acea perioadă, anunța că “un asemenea scenariu este un nonsens din punct de vedere economic. Vorbim despre o fumigenă aruncată aiurea, pentru că noțiunea de naționalizare nu există în condițiile în care Pilonul II este finanțat de stat prin alocații bugetare”.

Acum, Ionuț Mișa anunță că această “fumigenă” pentru care compania NN Pensii a fost amendată cu 750.000 de lei pentru că a aruncat-o pe piață va deveni totuși realitate și într-un viitor cât mai scurt, estimându-se chiar sfârșitul acestui an.

Totuși, Mișa susține că contribuabilii vor putea alege dacă îndreaptă banii respectivi spre bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii, adică vor alege între o pensie de stat sau una privată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version