Reprezentanții Institutului Național de Statistică au anunțat, miercuri, că economia României a crescut, în primele șase luni ale anului, cu 5,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Iar trendul este unul ascendent, dacă ne gândim că în primele trei luni ale anului am avut o creștere economică de 5,7%, iar în următoarele trei luni o creștere economică de 5,9%.

Defalcată, situația arată că au fost creșteri semnificative în special în domenii precum comerțul cu amănuntul (7,8%), industria bunurilor de folosință îndelungată (18,5%), s-au obținut cu 13,5% mai mulți bani din întreținerea și repararea autovehiculelor și motocicletelor și cu 13,6% mai mulți bani din comercializarea serviciilor de turism.

Cifra este una remarcabilă, în condițiile în care guvernul anticipa o creștere economică de doar 5,2%, iar agenția americană Fitch anticipa o creștere economică de 5,1%.

Comisia Europeană rămâne sceptică și anunță că România va încheia anul cu o creștere economică de doar 4,4%, în timp ce Fitch estimează că anul viitor vom avea o creștere economică de numai 3,4%, mult sub obiectivul guvernului, 5,5%.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version