Reprezentanții companiei OMV Petrom au dat publicității cifrele cu care au încheiat anul trecut.

Astfel, cei de la OMV Petrom au avut, în 2017, vânzări totale de aproape 19,5 miliarde de lei, cu 17% mai mult decât cifrele înregistrate în 2016, când compania a avut vânzări totale de aproape 16,7 miliarde de lei.

La nivel de profit creșterea este fulminantă, apropiindu-se de bariera de 150%. Astfel, OMV Petrom a făcut un profit net de aproape 2,5 miliarde de lei, în condițiile în care în 2016 a avut un profit net doar de aproximativ 1,04 miliarde de lei.

Cele mai mari creșteri de vânzări s-au înregistrat în ultimele trei luni, când însă au apărut și creșteri ale cheltuielilor de explorare.

După ce anul trecut au făcut investiții de circa 3 miliarde de lei, anul acesta cei de la OMV Petrom se așteaptă să facă investiții de aproximativ 3,7 miliarde de lei.

În plus, cei de la OMV Petrom mizează pe o scădere a nivelului marjelor de rafinare, dar pe o creștere a consumului privat de produse petroliere.

Nu în ultimul rând, cererea de gaze naturale și electricitate ar urma să fie aproximativ asemănătoare cu cea de anul trecut.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version