Inspectorii ANAF anunţă că Operaţiunea “Cristal” se dovedeşte a fi un succes important după prima săptămână în care oamenii legii au luat cu asalt depozitele en-gros din întreaga ţară.

antifrauda DGAF, ANAF, engros 06
sursa foto: antifrauda.ro

Doar în şapte zile, în perioada 19-25 octombrie, inspectorii ANAF au monitorizat şi verificat 21 de centre engros din întreaga ţară.

Au fost verificaţi 1.237 de contribuabili şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste şapte milioane de lei. De asemenea, s-au realizat confiscări de bunuri şi bani în valoare totală de peste două milioane de lei.

S-a suspendat activitatea la 13 societăţi comerciale pe motiv că ofereau servicii de catering/ restaurant în interiorul centrelor engros, deşi nu erau dotate cu case de marcat.

170 de contribuabili au fost invitaţi la sediul ANAF, pentru continuarea verificărilor amănunţite. S-au confiscat 78.800 de kilograme de legume şi fructe şi 58.995 de litri de băuturi acidulate.

Şefii ANAF atrag atenţia că “clienţii centrelor engros trebuie să solicite şi să se asigure că primesc şi deţin, pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanţe, avize, documente transport, bonuri fiscale după caz, pentru că acţiunile ANAF de control şi monitorizare se extind pe întreg traseul bunurilor ce pleacă din centrele engros, până la consumatorul final, inspectorii verificând toate verigile lanţurilor de comercializare”.

De asemenea, şefii ANAF susţin că monitorizările şi controalele continuă să se desfăşoare zilnic la toate cele 60 de centre engros aflate pe listă, astfel încât în ziua în care un complex comercial nu este pe lista de verificări operative, inspectorii antifraudă vor desfăşura activităţi de monitorizare a respectivului complex.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version