Ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, le-a propus omologilor săi din Uniunea Europeană limitarea la o anumită perioadă a dreptului muncitorilor de a lucra într-o ţară străină.

Anunțul a fost făcut cu seninătate, chiar de Teodorovici, marți: „Limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp, în toate statele. Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi «La revedere», după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul conferinţei „Criza forţei de muncă – Corelarea sistemului de învăţământ universitar cu piaţa muncii”.

„Poate sună aşa mai restrictivă sau de altă factură, dar asta este: trebuie să învăţăm, la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Şi, în interesul Uniunii Europene de a ţine cu adevărat statele unite, la nivel european, trebuie să fie cu adevărat acea coeziune sociale, nu întăreşti partea de Vest şi laşi restul Europei, din fel de fel de condiţii, în afară”, a adăugat Teodorovici.

 

El a argumentat că, spre deosebire de ţările din Vest care au nevoie de o schemă contra şomajului, ţările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, a

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version