Compania MedLife, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața serviciilor private de sănătate, a dat o nouă lovitură.

Cei de la MedLife au reușit să achiziționeze 80% din acțiunile firmei Solomed, grup de clinicii de servicii medicale prezente pe piața din Pitești, Costești și Curtea de Argeș.

Astfel, MedLife își trece în portofoliu o firmă care a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei și își face intrarea pe piața serviciilor medicale de ambulatoriu din județul Argeș.

Prezent la evenimentul prin care s-a anunțat parafarea înțelegerii, Mihai Marcu, patronul MedLife, a transmis un mesaj dur la adresa politicienilor:

“Avem nevoie să nu se mai schimbe acest cod fiscal în fiecare săptămână, să nu se mai mărească salariile la Stat în fiecare săptămână și să fim lăsați să facem business, frățioare! Avem nevoie de un cod fiscal care să fie bătut în cuie. La noi, Codul Fiscal a dat naștere la corupție mai tot timpul în istorie. O să găsiți pasaje la Kogălniceanu, Iorga sau Xenopol care se referă la aceste taxe care nu avantajau România.

Am avut o corupție colosală în istorie. Să știți că retrocedările nu s-au inventat acum cinci ani, ci de către Cuza și un grup din jurul lui. Să știți că prin legea împoprietăririi agrare au fost plătiți moșierii cu bani – cu care au plecat la Paris- iar de despăgubit s-a despăgubit o suprafață mult mai mare decât a României.

Romanii au stăpânit Europa pentru că aveau drumuri. Apolodor a făcut pod și au reușit să treacă astfel Dunărea! Ei au făcut drumuri, noi nu suntem în stare!

Codul fiscal pune taxe mari pe importul de tehnologie. Credeți-mă că sunt unul dintre cei mai mari dușmani ai expresiei “vin străinii!” Dar fără capitalul străin suntem morți! Dacă guvernanții nu vor bănci și capital străin, le vrem noi, antreprenorii! Că avem de învățat de la ei. Primul echipament industrial adus în România a fost Moara lui Assan. Ea a făcut două săptămâni de la Viena până la Giurgiu, după care a făcut o lună trasă pe sanie până la București, pentru că nu erau drumuri”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version