Legea pensiilor speciale pentru parlamentari intră în vigoare la 1 august, fiind promulgată de președintele Klaus Iohannis înainte de Crăciun, fără a recurge la sesizarea Curţii Constituţionale pentru ca magistraţii să se pronunţe asupra discriminării evidente create în rândul românilor.

camera_deputatilor1505

Astfel, foștii sau actualii deputați și senatori aflați la vârsta pensionării vor primi 1.500 de lei/lună în plus la pensia de bază, dacă au încheiat un mandat în Parlament.

Cei cu două mandate vor primi 3.100 lei/lună iar cei cu 3 mandate şi mai multe, 4.600 lei/lunăîn plus.

Unul din multele argumente ale apărătorilor acestor pensii nesimțite a fost că ele îi vor determina pe “rinoceri” să renunțe la a mai candida pentru un nou mandat. Vom vedea la alegerile din toamnă care va fi efectul.

Cert este că, potrivit Legii pensiilor speciale, Călin Popescu Tăriceanu (64 ani), ca președinte al Senatului va obţine 16.560 de lei brut/lună în plus faţă de pensia oricărui român simplu.

El câștigă deja 23.100 de lei/lună indemnizație de parlamentar, după triplarea salariilor înalților funcționari din stat, operată de Gabriel Oprea prin OUG acum un an – pe vremea cât a fost prim-ministru interimar – și după majorarea de 10% aplicată de la 1 ianuarie anul acesta lefurilor bugetarilor.

OUG de triplare a salariilor înalților demnitari a fost respinsă de Senat în 18 noiembrie 2015, însă forul decizional este Camera Deputaților, care ține la sertar legea iar OUG își produce efectele.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version