Un studiu dat publicității de Direcția de Stabilitate Financiară din cadrul BNR, și citat de jurnalul.ro, arată că economia României va fi pusă pe butuci în următorii 10 ani, dacă nu se intervine urgent.

sursa foto economica.net

Specialiștii de la BNR se așteaptă ca aproximativ 500.000 de firme să-și închidă porțile în următorii 10 ani. Iar motivele sunt multiple, de la imposibilitatea de a face față concurenței și până la lipsa unor idei pentru a rezista impactului factorilor de risc din piață.

Mai mult, este cu adevărat îngrijorător faptul că circa 90% din firmele românești ar urma să dispară din peisaj, iar din cele 58.000 de firme supraviețuitoare, doar puțin peste 13.000 sunt cu adevărat performante, adică au obținut profit timp de mai mulți ani la rând.

Specialiștii BNR atrag atenția și asupra faptului că doar 134 de companii românești au intrat pe piețele externe, ele realizând investiții de numai 0,18% din PIB. Comparativ, firmele bulgărești au făcut investiții pe piețele externe de aproape 5% din PIB, iar cele ungurești au făcut investiții pe piețele externe de 130% din PIB.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version