Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat, miercuri, continuarea a 11 proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii din România.

cretu 9

Conform Corinei Creţu, proiectele respective au demarat în perioada 2007-2013 şi se bazează pe o finanţare de peste 500 de milioane de euro provenită de la Uniunea Europeană.

Vorbim, printre altele, despre construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, pe secţiunea Dumbrava – Deva, proiect prin care se va scurta durata călătoriei dintre acestea, dar şi se va reduce numărul de accidente rutiere.

De asemenea, vorbim despre reabilitarea liniei de cale ferată dintre Coşlariu şi Simeria, zonă în care trenurile vor circula cu 160 de kilometri pe oră.

Nu în ultimul rând, se pune umărul la dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţele Suceava, Dolj, Bihor, Alba, Cluj şi Vrancea.

În plus, sunt prevăzute lucrări pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Gorj şi Bacău şi lucrări pentru reducerea riscului de inundaţii în bazinul hidrografic Prut — Bârlad.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version