Reprezentanții Institutului Național de Statistică anunțau, în urmă cu câteva zile, că inflația a ajuns, în luna ianuarie, la o cifră record de peste 4,3%.

Însă reprezentanții Partidului Național Liberal, prin vocea deputatului Florin Cîțu, atrag atenția că acesta este abia începutul și că am putea încheia anul cu o inflație chiar de trei ori mai mare decât este în prezent.

“Ca să înțeleagă oamenii mai bine vă spun că noi am început anul cu cea mai mică putere de cumpărare din ultimii trei sau patru ani. Iar dacă această dinamică se continuă, până la sfârșitul anului ajungem la o inflație de circa 12%, ceea ce ar fi catastrofal”, a fost mesajul transmis de Cîțu.

Senatorul a oferit și explicații pentru această situație: “Este simplu și au explicat-o și specialiștii. 6,6% din creșterea economică se bazează pe consum și doar 1,8% pe investiții. Oamenii au cumpărat nu pentru că o duc mai bine sau pentru că au avut ce să pună de o parte, au cumpărat în baza acelor promisiuni de majorări uriașe de salarii. De aceea vă spun că va fi greu să vedem același lucru pe viitor. E greu să consumi constant pe baza unor promisiuni”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version