După ce Partidul Social Democrat a aruncat cu pomeni electorale în bugetari şi cei care încasează bani de la stat, liderii Partidului Naţional Liberal anunţă că este momentul unei relaxări fiscale pentru cei din mediul privat.

Astfel, pentru ca privaţii să nu fie încălecaţi prea tare, senatorul PNL Florin Cîtu a demarat un proiect de modificare a Codului Fiscal. 

Conform acestui proiect, contribuţiile de asigurări sociale ar urma să scadă cu 7,25%, iar impozitul pe venit şi impozitul pe profit ar urma să scadă de la 16% la 10%. 

“Acest proiect de lege urmăreşte diminuarea poverii fiscale pe piaţa munctii prin promovarea măsurii de reducere a cotei de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator şi angajat, reducerea cotei de impozitare a venitului, reducerea cotei de impozitare a profitului, transferul plăţii asigurării de şomaj în totalitate către angajat şi reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii”, este mesajul transmis de iniţiatorul acestui proiect.

Cîtu mizează pe creşterea competitivităţii bunurilor şi serviciilor, creşterea atractivităţii mediului de afaceri pentru investitorii străini şi sustenabilitatea unor bugete pe termen lung.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version