Deşi nu este parlamentar, premierul Sorin Grindeanu şi-a manifestat dorinţa ca, de la ora 12.00, să asiste la discursul susţinut în plen de preşedintele Klaus Iohannis.

grindeanu guvern 7

Până atunci, însă, Grindeanu are programată de la ora 10.30 o întâlnire, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Bell Helicopter.

Rolul principal al întâlnirii este posibilitatea de dezvoltare a acordului încheiat în noiembrie anul trecut între Bell Helicopter şi IAR Ghimbav.

Americanii au de gând să crească producţia de componente de la IAR Ghimbav şi chiar să asambleze la fabrica din Braşov elicopterul de atac Viper, profitând în special de mâna ieftină de lucru.

Întâlnirea de marţi, de la Palatul Victoria, a fost intermediată de reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, iar Sorin Grindeanu este însoţit de Alexandru Petrescu, ministrul Economiei.

Este de aşteptat însă ca părţile implicate să discute şi pe tema Ordonanţei de Urgenţă care a produs mare vâlvă în ţară şi peste hotare. Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, şi-a manifestat deja nemulţumirea faţă de modul în care guvernul Grindeanu a acţionat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version