Guvernul Tudose a adoptat proiectul bugetului pe 2018, urmând ca acesta să ajungă în Parlament, pentru votul de aprobare, şi apoi pe masa lui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Deşi liderii politici ai Opoziţiei susţin că bugetul pe 2018 pare un scenariu de film SF, premierul Mihai Tudose se laudă că “în ciuda corului de bocitor, anul viitor va fi primul din istorie în care România are încasări de peste 200 de miliarde de euro. Şi asta în condiţiile în care noi am abordat o variantă pesimistă de creştere economică de numai 5,5%. După cum puteţi vedea toţi specialiştii, inclusiv cei din afară, au prognoze care prevăd creşteri economice mai mari pentru România”.

Reprezentanţii Comisiei Naţionale de Prognoză susţin că, dacă proiectul se va respecta în proporţie de 100%, economia României ar urma să depăşească economiile Cehiei şi Greciei.

Mai mult, dacă trendul se menţine cel puţin până în 2027, ţara noastră ar putea ajunge să se bată de la egal la egal cu Polonia.

România şi-a dublat PIB-ul în ceva mai mult de 10 ani, produsul ţării noastre crescând de şase ori faţă de produsul înregistrat de România în perioada Revoluţiei din 1989.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version