Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat majorarea prețului la energie electrică, pentru consumatorii casnici, cu 8%.

Majorarea va intra în vigoare de la 1 iulie și va rezulta din scăderea componentei reglementate cu 5,16% și creșterea componentei ce reflectă prețul din piața liberă cu 8,53%.

Măsura era anticipată de Niculae Havrileț încă din luna februarie. Atunci, președintele ANRE anunța că vom asista la o creștere a prețului la energie electrică de la 1 iulie, din cauza prețurilor foarte mari de pe bursa de energie.

Totuși, Havrileț anunța doar o creștere a prețului cu circa 2%. “Prețul la energie electrică se recalculează la fiecare șase luni, iar următoarea recalculare va fi la 1 iulie. Considerăm că prețul ori va rămâne la același nivel, ori va fi o ajustare de cel mult 2% în plus”, anunța Havrileț în februarie.

Tot atunci, președintele ANRE anunța că prețurile pe bursă s-au dublat în mai puțin de o lună, ajungând la 650 de lei pe MWh.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version