Gabriela Firea, noul primar general al Bucureștilor, a anunțat joi dimineață, într-o conferință de presă, că săptămâna viitoare va declanșa demersurile pentru cumpărarea a 200 de autobuze second-hand pentru RATB.

foto: Jean-Mihai- Pâlșu
foto Jean Mihai Pâlșu

Primarul Capitalei a avut joi dimineață la ora 9.00 o întâlnire de lucru cu managementul si sindicatul RATB, la sediul municipalității.

“Foarte important, am decis astăzi că, în regim de urgență, RATB să organizeze o  licitație pentru achizitionarea a 200 de autobuze second-hand, nu mai puțin de EURO IV, adică de 2, 3, 4 ani, pentru că licitația pentru autobuzele noi ar dura foarte mult”, a precizat ea.

“Asta nu înseamnă că nu ne dorim să achiziționăm și autobuze noi. Demarăm și această procedură care, însă, poate fi finalizată abia anul viitor, când dorim să achiziționăm  300 de autobuze, 100 de troleibuze și un număr semnificativ de tramvaie care vor fi realizate printr-o investiție asumată de uzina RATB”, a spus primarul Capitalei.

Totodată, noul edil vrea rectificarea bugetului Primăriei Capitalei în ședința de săptămâna viitoare a CGMB – ședința de constituire a acestui for, când vor fi aleși și cei doi viceprimari, din rândul consilierilor generali.

Voi propune CGMB o rectificare de 30 de milioane de euro, sumă care reprezintă plata către ANAF pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordată pensionarilor. La această sumă se adaugă o alta de 45 milioane euro, care va fi acordată în tranșe lunare, pentru acoperirea subvenției către RATB până la sfârșitul anului“, a precizat Firea”, a precizat Firea.

Ea a mai anunțat că “pe perioada verii, RATB va începe un program de reparații a mijloacelor de transport care se află acum în garaje și de achiziționare de piese de schimb”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version