Primele șapte contracte de finanțare din PNRR, selectate în cadrul apelului de proiecte „Valul Renovării”, au fost semnate marți, cu mare fast, la sediul Guvernului, în prezența premierului Nicolae Ciucă.

Este vorba despre contracte de finanțare în valoare de peste 92 milioane de lei, încheiate între autorități locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, privind reabilitarea și modernizarea unor școli şi primării, precum și de creşterea eficienţei energetice și eficientizare termică a unor sedii administrative.

„Am invitat la Palatul Victoria reprezentanți ai autorităților din teritoriu să semneze, împreună cu domnul ministru Cseke, finanțarea proiectelor de creștere a eficienței energetice pentru obiective publice locale. (…) Felicit primăriile și consiliile județene care au semnat, azi, contractele prin care primi finanțare. Însă, asemenea lor, alte 1430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare, clădirilor publice din toată țara”, a declarat Ciucă.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a spus, la rândul său: „De la punerea în transparență a ghidului solicitantului acum mai puțin de patru luni am ajuns, într-un timp record, la semnarea contractelor. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a pus la dispoziția autorităților locale proceduri transparente și o platformă digitală pentru depunerea cererilor de finanțare, care au asigurat o procedură expeditivă. Felicit autoritățile locale pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. În curând vom vedea primele clădiri care intră în renovare.”

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version