Loteria Română va trece din subordinea premierului Dacian Cioloş în cea a Ministerului Economiei, mai precis a vicepremierului Costin Borc, care este și ministrul Economiei și îi va numi pe cei 3 reprezentanți ai statului în AGA, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă (OUG) elaborat de Guvern și aflat în dezbatere publică.

loteria bonuri fiscale

În octombrie 2015, Guvernul Ponta a transferat printr-o OUG Compania Naţională “Loteria Română” de la Ministerul Finanţelor la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, aflat în subordinea premierului.

Potrivit proiectului de OUG, drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al statului român la Compania Naţională “Loteria Română” – S.A. se exercită de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Loteria Română este condusă de Consiliul de Administraţie (CA) compus din 5 membri, persoane fizice de cetăţenie română, domiciliate în România, numite în condiţiile legii.

Preşedintele CA va prezenta semestrial sau ori de câte ori se solicită de către viceprim-ministru, ministrul Economiei, situaţia economico-financiară a Loteriei Române, stadiul realizării obiectivelor şi criteriilor de performanţă, precum şi alte documentaţii solicitate, vizate şi certificate în condiţiile legii.

Corpul de Control al premierului Cioloș a început în iunie o verificare la Compania Naţională Loteria Română asupra modului de organizarea şi funcţionarea al instituţiei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version