Conducerea PSD a stabilit, luni seară în ședința Biroului Permanent Naţional (BPN), noile măsuri pentru energie.

„Am discutat despre felul în care românii vor trece iarna care vine şi am vorbit despre reglementarea preţurilor la energie electrică, astfel încât să avem o predictibilitate. Ne propunem să avem o perioadă de reglementare de doi ani, astfel încât şi bugetul care va fi făcut şi prezentat în Parlament să poată să aibă toate componentele necesare. În acest moment, credem că este cea mai bună soluţie, pentru că oferă mediului de afaceri şi cetăţenilor români acelaşi lucru. Se lucrează în acest moment la un document consistent pe această zonă de reglementare”, a anunțat, la finalul reuniunii, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

„Partenerii de coaliţie au înţeles că este nevoie de reglementare în acest domeniu. Se lucrează intens în grupul de energie din cadrul PSD, pentru finalizarea documentului necesar. Aţi văzut opiniile care au venit – inclusiv din partea premierului – că aceasta poate să fie o soluţie. O spunem şi o documentăm începând cu ianuarie anul acesta”, a adăugat Oprea, care este și șeful grupului deputaților PSD. 

În Camera Deputaților urmează să fie dat votul final pe legea de aprobare a Ordonanței de urgență (OUG) nr. 119 privind plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze în perioada 31 august 2022 – 31 august 2023.

Proiectul de lege, deja modificat la Senat, va conține noi amendamente, acceptate și anunțate deja de premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă s-a sucit cu energia: Compensarea să se facă la consumul curent, nu la cel din anul trecut
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version