Peste 100.000 de persoane s-au înscris, în prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”, a declarat, luni, ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-o vizită de lucru în judeţul Covasna.

„Vineri, săptămâna aceasta, pe 21 începe programul prin alocarea de vouchere pentru trei categorii: maşini de spălat, frigidere sau aparatură frigorifică şi maşini de spălat vase, pentru cele trei categorii voucherul este de 400 de lei pentru fiecare. Avem un buget de 30 de milioane de lei alocat pentru această primă etapă”, a precizat ministrul Mediului.

Înscrierile în program au început vinerea trecută, iar termenul limită pentru crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică dedicată în vederea solicitării voucherelor este joi, 20 mai, ora 23,59.

În următoarele două etape ale acestui program, care vor fi lansate luna viitoare, vor putea fi solicitate vouchere pentru schimbarea televizoarelor, laptopurilor şi tabletelor, respectiv pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Bugetul total alocat în acest an este de 75 de milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost de 40 de milioane de lei.

Anul trecut, Guvernul Orban a „sărit” programul, invocând o vulnerabilitate în platforma informatică.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version