Programul „Rabla pentru becuri” a fost inclus de Guvern, luni, în bugetul rectificat al Fondului pentru Mediu, însă va putea fi aplicat abia din 2023, deparece platforma informatică va fi finalizată abia peste câteva luni.

Este vorba despre mult așteptatul program prin care cetățenii vor primi vouchere de 200 de lei pentru înlocuirea becurilor convenţionale uzate cu becuri LED.

Programul este în valoare de 400 milioane lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Rectificarea mai prevede alocarea către comunităţile locale a 500 de milioane de lei, reprezentând credite de angajament, care vor finanţa programul privind iluminatul public stradal, mai exact lămpi cu LED.

„Prin Administraţia Fondului pentru Mediu, vor fi derulate două noi programe de finanţare prevăzute în cadrul PNRR, respectiv programul Prima conectare, dedicat sprijinirii conectării populaţiei cu venituri mici la reţele de alimentare cu apă şi canalizare şi programul de finanţare a instalaţiilor de reciclare a deşeurilor, care vizează construirea de astfel de instalaţii pentru a atinge obiectivele de reciclare din pachetul de economie circulară”, a precizat Cărbunaru. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version