Reprezentanţii companiei RCS-RDS au anunţat, marţi, că intenţionează să listeze cel puţin 25% din acţiunile firmei pe Bursa de Valori Bucureşti.

Cu această ocazie, reprezentanţii companiei au dat publicităţii câteva cifre extrem de interesante în legătură cu ceea ce înseamnă RCS-RDS la momentul actual.

Printre altele, trebuie precizat că RCS-RDS controlează aproximativ 49% din piaţa de servicii de televiziune cu plată din România, iar anul trecut a avut încasări de 842,8 milioane de euro.

De asemenea, reprezentanţii firmei amintite raportează aproximativ 12,4 milioane unităţi generatoare de venituri (UGV), din care aproximativ 3,3 milioane pentru servicii de televiziune prin cablu, aproximativ 2,5 milioane pentru servicii de internet şi date fixe, aproximativ 3,9 milioane pentru servicii de telecomunicaţii mobile, aproximativ 1,7 milioane pentru servicii de telefonie fixă şi aproximativ 0,9 milioane pentru servicii de televiziune DTH. 

În încercarea de a se lansa puternic pe bursă, cei de la RCS-RDS se bazează în special pe infrastructura extrem de dezvoltată şi care cuprinde: 

  • Reţele fixe de fibră optică DIGI în România şi Ungaria acoperă aproximativ 62% şi respectiv 24% din gospodăriile acestor ţări
  • Serviciile de telecomunicaţii mobile 3G şi 4G din România acoperă aproximativ 98% şi respectiv 37% din procentajul  populaţiei
  • DIGI este liderul pieţei de servicii de televiziune cu plată în România, cu o pondere de aproximativ 49,0%, şi este al treilea jucător în Ungaria, cu o cotă de aproximativ 25%, conform numărului de unităţi generatoare de venit.
author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version