Alandala Cafe, una dintre cele mai renumite locaţii din Bucureşti, este obligată să tragă obloanele.

alandala

Reprezentanţii localului susţin că sunt obligaţi să pună în practică o înştiinţare venită din partea Primăriei Sector 2 şi care arată că s-a decis, la nivel înalt, suspendarea activităţii Alandala Cafe.

Cei de la Alandala susţin că s-a ajuns într-o asemenea situaţie din cauza unui bloc RAPPS ridicat în apropiere şi populat, în mare măsură, cu politicieni.

Banner Happy Tour 300x300

“Timp de aproape trei ani, am dezvoltat o comunitate creativă, unde artişti din mai multe domenii au putut să se exprime liber. Din păcate, grădina noastră se află poziţionată lângă un bloc al RAPPS, care a făcut obiectul unei anchete realizate de ziarul Gândul, privind alocarea ilegală de apartamente din proprietatea statului unor politicieni. Încă de când am deschis cafeneaua, una dintre locatarele blocului RAPPS şi-a făcut un scop din a ne închide, plângându-se în mod repetat la poliţie, de presupusul zgomot pe care îl producem şi alte motive aberante. Deşi Garda de Mediu a venit şi a măsurat nivelul de zgomot, decizând ca nu depăşeşte nivelul admis de lege, locatara respectivă a continuat campania anti-Alandala. Poliţia a venit în repetate rânduri avertizându-ne că ne-am făcut un inamic bine conectat cu politica şi cu relaţii influente. Orice încercare de a rezolva amiabil conflictul, a fost nereuşită”, este mesajul transmis de cei de la Alandala Cafe.

Mai mult, oamenii se plâng că Primăria Sectorului 2 a decis să le suspende fără motiv activitatea, “deşi toate controalele efectuate, inclusiv după tragedia din Club Colectiv, au confirmat funcţionarea în legalitate a localului”.

Totuşi, cei de la Alandala Cafe nu vor să cedeze şi fac apel la “organizarea unei schimbări: schimbarea Alandalei, schimbarea Bucureştiului, schimbarea României”.

În acest sens, oamenii recomandă, printre altele, “încurajarea proiectelor frumoase. A ONG-urilor care, cu fonduri puţine, încearcă să schimbe societatea în bine. Să protestăm când o cauză bună o cere. Să ne susţinem unii pe ceilalţi pentru a cultiva încrederea, optimismul şi valorile frumoase”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version