Deși TAROM și-a schimbat șefii mai ceva ca pe șosete, compania națională de transport aerian este în pericol să încheie și anul 2017 pe minus.

Cel puțin așa arată proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli pus în dezbatere de acționarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Deși vorbim de o scădere a pierderilor cu 12,3% față de pierderile înregistrate anul trecut, tot ar fi al 10-lea an la rând pe care TAROM îl încheie pe minus.

În schimb, TAROM speră ca la finalul acestui an să aibă încasări cu circa 6% mai mari față de anul trecut, respectiv să ajungă la încasări de 1,32 miliarde de lei.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, și-a dat de două ori cu stângul în dreptul față de anunțurile făcute în primăvară. A promis că va îngheța numărul de posturi și că TAROM nu va ieși pe pierderi în acest an.

Dacă la partea cu pierderile ne-am lămurit deja, fiind puțin probabil să se mai întâmple vreun miracol, la nivel de personal se estimează că TAROM va încheia anul cu 2.067 de angajați, în condițiile în care la sfârșitul anului trecut avea 1.841.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version