Alin Burcea, șeful Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a desființat pur și simplu actul normativ privind voucherele de vacanță.

Alin Burcea, seful ANAT si patronul Paralela 45

Deși guvernanții, în fruntea cu Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, s-au lăudat foarte mult cu această inițiativă, Burcea consideră că “totul este doar o glumă proastă”.

Actul normativ prevede acordarea de vouchere de vacanță pentru angajații de la întreprinderile de stat și regiile cu capital de stat, dar și pentru cei din administrația centrală și locală.

În legătură cu primii, Burcea susține că “voucherele trebuie să fie prinse în buget și anul acesta nu este nimic prins în buget. Deci anul 2017 s-a dus și este La Revedere. Iar pentru 2018, ministrul Muncii a zis că de la 1 decembrie intră prime în bani. În condițiile astea, asta cu voucherele este o poveste pe care trebuie să o uităm”.

Pe de altă parte, Burcea spune că “am lucrat și eu doi ani la minister și știu cum stau lucrurile. Când dai o ordonanță de jumătate de pagină și spui că Hotărârea de Guvern va veni este ca și cum ai spune că Isus Hristos va veni. Sau poate nu va veni. Eu nu cred că va veni nimic. Pentru că pur și simplu nu sunt resurse financiare pentru a acorda vouchere de vacanță celor din administrația centrală și locală. Punct”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version