Zeci de specialişti şi afacerişti au participat, miercuri, la o conferinţă organizată de Romanian Business Leaders.

Dragos Petrescu, proprietarul City Grill (sursa foto businessmagazin.ro)

Cu această ocazie, Dragoş Petrescu, patronul lanţului de restaurante City Grill, a făcut câteva declaraţii incendiare. În primul rând, Dragoş Petrescu este extrem de nemulţumit de birocraţia stufoasă din România.

Acesta susţine că “orice afacerist care vrea să-şi deschidă un business trebuie să ştie că, dacă azi are banii şi planul, îi trebuie cam 2 sau chiar 3 ani până la inaugurarea afacerii”.

Petrescu este de părere că situaţia s-a complicat şi mai mult după tragedia din Club Colectiv, din 2015, în condiţiile în care “înainte aveai nevoie cam de cinci documente pentru a deschide o firmă. După tragedia din Club Colectiv, a intrat în vigoare o procedură care dă dreptul fiecărui Consiliu Local să decidă câte documente sunt necesare pentru a putea funcţiona. Aşa s-a ajuns ca totul să difere de la o stradă la alta, în funcţie de sectorul în care te afli. De exemplu, în Bucureşti îţi trebuie 13 documente dacă vrei să-ţi deschizi o afacere în sectorul 3, câte 16 documente în sectorul 1 şi 2, câte 19 documente în sectorul 4 şi 6 şi 23 de documente în sectorul 5”.

Dragoş Petrescu a abordat şi subiectul Legii salarizării care urma să aducă creşteri masive de salarii în sectorul public.

“La Ministerul Finanţelor şi la BNR se ştie deja că în 2018 nu va exista susţinere pentru aceste creşteri de salarii. Anul acesta o vor scoate cumva la capăt, dar pentru 2018 pur şi simplu nu există soluţii. Banii ăştia trebuie să-i scoată de undeva şi îi vor scoate de la antreprenorii români, că numai ăştia plătesc. Este o nouă ipotecare a viitorului României pe termen mediu. În loc să băgăm banii în infrastructură şi să legăm zonele ţării între ele, se scot ochii cu aceste creşteri salariale pentru care nu există sustenabilitate”, a fost mesajul ferm transmis de patronul City Grill.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version