Șeful Direcției Antifraudă, Virgil Pârvulescu, a fost demis de premierul Viorica Dăncilă imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea,  a transmis din turneul electoral pe care îl desfășoară în țară „un ultim avertisment” către cei de la Autoritatea Sanitar Veterinară, Protecţia Consumatorului, Antifraudă şi Vămi, să realizeze „un sistem” prin care în România să nu mai intre fructe şi legume de contrabandă.

„Transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile: Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă – mă refer în special la legume şi fructe -, dacă nu vor fi in stare să analizeze fiecare fruct şi fiecare legumă, să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să încetăm să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu – şi anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşiile proaste şi nesănătoase. Şi e valabil pentru orice legumă sau fruct care intră în această ţară”, a declarat Dragnea miercuri, aflat într-o vizită în judeţul Giurgiu împreună cu ministrul Agriculturii, Petrea Daea.

“Am auzit și, pe bună dreptate, cei de la hypermarketuri vin și controlează tot lanțul de producție, de la solar până când ajunge roșia pe raft, dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel de la origine până ajung pe raft și pe masa românilor? Pentru că toată lumea se plânge de calitatea proastă și de faptul că nu sunt sănătoase. De asemenea, îmi povestea un lucru foarte interesant, și anume că pe ei îi costa ambalatul cepei mai mult decât era ceapa străină în raft la preț. Cu cât achiziționează străinii și importatorii ceapa sau produsele legumele și fructele care le aduc în România? Le controlează cineva?”, a adăugat Dragnea. 

În locul lui Pîrvulescu a fost numit Daniel-Mihail Tudor, care a mai deținut această funcție în mandatul de premier al lui Mihai Tudose.

Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version