Werner Wolff, șeful TAROM, a anunțat, într-un interviu pentru news.ro, o adevărată revoluție în interiorul companiei de transport aerian.

Wolff susține printre altele că ‘TAROM va încheia anul pe profit, deși în acest moment încă suntem pe minus. Va fi pentru prima dată după 11 ani în care TAROM va face profit. Și asta în ciuda faptului că prețul pentru kerosen a ajuns la un nivel extrem de ridicat. Anul trecut era 570 de dolari tona de kerosen, iar anul acesta a ajuns deja la 752 de dolari, deși noi anticipam un preț de 700 de dolari’.

Șeful TAROM a dezvăluit planul prin care a făcut ca unul dintre cele mai importante branduri românești să simtă miros de profit. Pe de o parte au fost investițiile făcute cu cap. Noile avioane Next Generation au transportat deja circa 15.000 de pasageri și se estimează că ele vor aduce încasări totale de 70 de milioane de dolari până la sfârșitul anului viitor.

Pe de altă parte, s-au redus masiv cheltuielile: ‘Am scăzut cheltuielile cu transport ale angajaților de la 713.000 de euro la 440.000 de euro. Am renunțat la spațiile închiriate și ne-am mutat într-o clădire deținută de TAROM, făcând o economie de 1,3 milioane de euro pe an. A fost încheiat și primul contract de asigurare medicală privată pentru toți angajații TAROM. Astfel facem o economie de 3,44 milioane de euro. De asemenea, am redus cheltuielile cu telecomunicațiile. Am făcut aici o economie de 648.000 de dolari pe an’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version