Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, vrea să construiască  un spital nou, grădinițe și creșe cu fonduri europene.

Edilul s-a întâlnit, joi, cu comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, căreia i-a solicitat sprijinul în finanțarea principalelor proiecte pe care intenționează să le deruleze în cursul acestui mandat.

Tudorache vrea, în afară de proiectele amintite, implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și rezolvarea definitivă a problemelor pe care le produc gropile de gunoi poluante locuitorilor Capitalei.

“În plus, îmi doresc să dezvoltăm un sistem performant de management al deșeurilor, pentru ca Sectorul 1 să devină, în cel mai scurt timp, un model de bune practici în domeniul protecției mediului”, a declarat primarul Sectorului 1.

Alt proiect cu finanțare europeană propuse de Dan Tudorache este realizarea a trei incubatoare de afaceri care să contribuie la consolidarea capitalului autohton. Noile entități de sprijin antreprenorial ar urma să aibă o suprafață minimă individuală de 500 de metri pătrați și capacitate de găzduire a 25 de afaceri într-un ciclu individual de incubare de trei ani.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version