Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a declarat că “sume imense de bani sunt fraudate sau risipite prin licitaţii”, fenomen “valabil pentru marile proiecte de infrastructură, cum sunt cele de construcţie de autostrăzi, în cadrul atribuirii unor contracte de concesiune pentru servicii de salubrizare urbană sau pentru amenajarea unor piste pentru biciclete”.

lucrari, autostrada, cnadnr, buldozer, camion 0

Declaraţia, cu precizarea că “fenomenul nu este limitat doar la România, ci există într-o serie întreagă de ţări”,  a fost făcută joi, la o conferinţă privind practica de acordare a unor licitaţii publice, “Strengthening Public Procurement in Romania – From the transposition of the new EU Directive to a broader reform agenda”.

“România trebuie să lupte pentru combaterea corupției în achizițiile publice (…) , astfel încât să poată implementa o politică fiscală axată pe reducerea poverii fiscale pentru contribuabili”, a spus ambasadorul.

“Combaterea durabilă a corupției trebuie realizată pe toate palierele organizatorice posibile, la nivel național, regional, local, în orașe și comune, pretutindeni acolo unde sunt acordate contracte de achiziții publice”, a adăugat el.

Diplomatul a mai spus că proasta gestionare a resurselor prejudiciază companiile active din România: “De fapt, această proastă gestionare a resurselor prejudiciază colectivitatea și evoluția economică a întregii țări. De pe urma lor suferă companiile active în România, atât cele autohtone cât și cele străine, dar mai cu seamă populația, fiecare dintre noi”.

“Taxele sunt irosite în loc să fie utilizate în mod raţional, acolo unde este nevoie. De aceea, lupta consecventă împotriva corupţiei în domeniul achiziţiilor publice este şi cea mai bună modalitate de a economisi taxe şi reprezintă un pilon important al unei politici de fiscalitate moderată, axată pe reducerea poverii fiscale pentru contribuabili”, a subliniat Werner Hans Lauk.

author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version