Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Secretarul de stat Despescu a detașat polițiști și jandarmi în control pe litoral și la munte / ANM: Caniculă, disconfort termic dar și ploi torențiale, până luni / 

Breaking News:
 

Tătaru, după ce a reluat licitația pentru măști: Evaluarea ofertelor a fost finalizată

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, recunoaște că licitaţia pentru achiziţionarea a 115 milioane de măşti pentru persoanele defavorizate a fost reluată chiar înainte de prelungirea stării de alertă.

El susține că, în prezent, a fost finalizată evaluarea ofertelor, fără a anunța cine este câștigătorul.

„Licitaţia s-a reluat. La prima licitaţie nu a ieşit niciun câştigător. Licitaţia constă în 115 milioane de măşti pentru 2.300.000 de persoane, câte 50 de măşti aferente a două luni în valoare de 230 de milioane de lei. S-a reluat această licitaţie. Astăzi s-a terminat şi evaluarea ofertelor. În această seară, trebuie să avem şi un câştigător, iar mâine (n.r. – miercuri) acel câştigător ar trebui să înceapă să furnizeze aceste măşti”, a spus Tătaru, marți, la Parlament, unde a fost citită și dezbătută moțiunea simplă depusă de PSD împotriva sa.

Ministrul Tătaru cumpără măști la suprapreț, prin negociere directă, cu 193 milioane lei fără TVA

Amintim că Guvernul Orban a suplimentat, în 21 mai, cu 230 de milioane de lei bugetul Ministerului Sănătății, prin Ordonanța de urgență (OUG) nr .78.

Potrivit invitației de participare la achiziție, prețul estimat pe bucată de 1,68 lei, fără TVA. Prețul total estimat este de 151,2 – 193,2 milioane de lei, fără TVA.

Va fi un acord-cadru care va avea contracte subsecvente, în funcție de comenzi, care vor fi făcute și vor trebui livrate către direcțiile de sănătate publică din fiecare județ și din municipiul București. Durata acordului-cadru este de 90 de zile.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate preț”, astfel: prețul are 40 de puncte, termenul de livrare 30 de puncte, iar cantitatea ofertată 30 de puncte.

Tot prin ordonanța de urgență s-a stabilit că achiziția măștilor se realizează prin procedura de negociere fără publicare prealabilă.

La farmacia soției lui Tătaru se vindeau măști la suprapreț și fără bon fiscal

Amintim că soția ministrului Nelu Tătaru are o farmacie unde jurnaliștii de la BZI.ro au relatat, probând cu o filmare cu camera ascunsă, că o mască se vinde la preţul de 15 lei, iar farmacista refuza să elibereze bon fiscal.

„Ne pare rău, pentru măşti nu vă putem oferi bon fiscal”, spune farmacista clientului care a cumpărat 4 măşti, pe care a dat 60 de lei, fără să primească bon fiscal.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv