Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a anunţat că taxele şi impozitele pe care le au de plătit bucureştenii nu vor creşte de la 1 ianuarie 2016, deci nu vor fi majorate peste iarnă.

Totul va fi reglementat prin intermediul unui proiect de Hotărâre care să stabilească nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru anul viitor.

Printre reglementările elaborate de CGMB se regăseşte scutirea de 10% acordată şi anul viitor persoanelor fizice care plătesc taxe şi impozite cu anticipaţie, până la 31 martie, pentru tot anul. De asemenea, taxa hotelieră va rămâne la 1%, banii încasaţi urmând a fi folosiţi strict pentru promovarea turismului.

Apare totuşi o diferenţă, instituită din cauza noului Cod Fiscal. Impozitarea clădirilor se va face diferenţiat de anul viitor, în funcţie dacă acestea sunt rezidenţiale sau nerezidenţiale.

Cota de impozit pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice rămâne de 0,1%, în timp ce cota de impozit pentru pe clădirile nerezidenţile se dublează la 0,2%. În cazul persoanelor juridice, scade cota impozabilă de la 1,5% la 0,2% pentru clădirile rezidenţiale, iar pentru cele nerezidenţiale va fi de 1,5%.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version