Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a făcut precizări extrem de importante în legătură cu formularele pe care contribuabilii le au de depus la ANAF și modul în care se vor face aceste depuneri.

Într-o intervenție avută la România TV, Teodorovici a anunțat, printre altele, că celebrul Formular 600, care a produs un scandal imens, va fi anulat, iar șapte formulare pe care le aveau de depus persoanele fizice vor fi comasate într-unul singur.

De asemenea, Teodorovici a anunțat că contribuabilii persoane fizice vor primi la domiciliu, până la sfârșitul lunii aprilie, parolele pe care le vor putea folosi pentru a depune online formularele la ANAF. Parolele vor fi generate începând de săptămâna viitoare de specialiștii Fiscului.

Va exista inclusiv un bonus de 5% pentru cei care depun formularele online și încă un bonus de 5% pentru cei care vor să achite anticipat impozit pe venit sau contribuție pensie și sănătate.

Anul acesta, din cauza problemelor apărute după lansarea Formularului 600, termenul de depunere a formulalelor pentru persoane fizice a fost decalat pentru 15 iulie, dar de anul viitor se va reveni la termenul limită de 15 martie.

Ministrul Finanțelor a mai declarat că “eliminăm obligația de plată în patru tranșe. Banii rămân la contribuabil și plătește când dorește, dar nu mai târziu de 15 martie anul următor”.

Nu în ultimul rând, Teodorovici a precizat că “o să dispară decizia de impunere ANAF. Românii nu o să mai primească plicuri”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version