Premierul Mihai Tudose evită să spună că va cumpăra o aeronavă prezidențială pentru Klaus Iohannis. El a declarat, luni, că “încearcă” să  găsească soluții pentru achiziționarea unui “avion oficial” printr-un leasing operațional.

Mihai Tudose a fost întrebat luni, la sediul Guvernului, dacă la rectificarea bugetară din luna septembrie vor fi alocați bani pentru achiziționarea unui “avion prezidențial”.

“Încercăm să vedem dacă găsim, pe un leasing operațional. Este nevoie totuși, suntem ditamai țara, să nu avem un avion. Am fost în delegații oficiale, am zburat, dar nu vorbim… (de un avion prezidențial – n.r.), vorbim de un avion oficial”, a răspuns el.

Premierul a infirmat că ar avea pe agenda discuțiilor cu președintele Franței, Emmanuel Macron – care va veni joi în vizită oficială în România – o temă referitor la achiziția de aeronave Airbus.

“Nicicum. Nu achiziționează Guvernul avioane Airbus. Le achiziționează TAROM-ul, dacă vrea să își ia avioane, da? Nu pot exista asemenea discuții, nu pot eu sau oricine altcineva să angajeze că cumpără un anumit tip de avioane”, a spus Tudose.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version