Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Uniunea Piețelor de Capital, “arma” UE în lupta cu Wall Street

Finanțare pe Bursă, alternativa la creditul bancar

Încercând să tragă învăţăminte şi să prevină o viitoare criză financiară devastatoare, așa cum a fost cea care abia s-a încheiat, Comisia Europeană a lansat recent proiectul unei uniuni a pieţelor de capital, probabil cel mai amplu plan gândit vreodată pentru sectorul financiar.

Jonathan Hill
Jonathan Hill

Este vorba de o piaţa bursieră unică pentru toate cele 28 de state membre al UE, care să ofere companiilor europene o alternativă viabilă de finanţare, în condiţiile în care băncile sunt încă reticente să crediteze activitatea companiilor. „Am putea debloca un capital înghețat până acum. Barierele încă existente în UE vor trebui înlăturate”, a declarat – referindu-se la viitoarea uniune a piețelor de capital -, Jonathan Hill, comisarul european pentru Servicii financiare, Stabilitate financiară și Piețe de capital.

Practic, prin decizia anunțată, Comisia Europeană a decis să apropie bătrânul Continent de modelul American, care și-a dovedit superioritatea pe perioada crizei financiare. Astfel, companiile americane, care au la dispoziție resurse vaste de finanțare, prin intermediul piețelor de acțiuni și obligațiuni, au reușit să reziste cu succes în momentul în care sistemul bancar s-a confruntat cu dificultăți. Nu același lucru s-a întâmplat în Europa, unde fragmentarea piețelor de capital și dependența companiilor de finanțarea bancară și de deciziile băncilor centrale a agravat o criză și așa devastatoare.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv