Victimă a scumpirii energiei electrice și gazelor, combinatul chimic Chimcomplex SA disponibilizează 400 de angajați, în urma comasării platformelor industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geopolitic actual dificil.

„Chimcomplex informează investitorii în legătură cu demararea unui program de disponibilizare colectivă care vizează un număr de 396 de angajaţi ai societăţii. Această măsură are la bază necesitatea redimensionării şi eficientizării activităţii societăţii, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geo-politic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaţionale şi de funcţionare, să îşi eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane şi financiare, să se adapteze la influenţele exercitate de contextul naţional şi internaţional de criză, pentru a depăşi toate provocările“, se arată într-un comunicat al companiei.

În august, compania a întrerupt producţia pe platforma de la Onești, din cauza scumpirii energiei electrice şi a gazelor naturale.

Profitul net al combinatului s-a redus cu 42%, în prima jumătate a anului față de perioada similară din 2021, la 165 milioane lei (33,5 milioane de euro), şi o cifră de afaceri de 1,222 miliarde lei (247 milioane de euro), iar 90,79% din totalul vânzărilor au fost la export.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2021, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2,244 miliarde de lei.

Începând cu data de 17 ianuarie 2022, acţiunile Chimcomplex SA Borzeşti sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul de piaţă CRC. Se continuă astfel parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa Aero.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version