Ministerul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a planificat pentru noiembrie împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, la care se pot adăuga 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.


„Suma totală, de 5 miliarde de lei, este cu 630 milioane de lei sub cea de 5,63 miliarde lei programată pentru octombrie, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat”, informeaz MFP.

Conform prospectului, MF a programat, în data de 4 noiembrie, licitaţie pentru o emisiune de certificate cu discount, în valoare de de 400 milioane de lei, cu scadenţa în 23 mai 2022.

De asemenea, pe parcursul lunii vor fi lansate 9 emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (630 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 400 milioane de lei (şase emisiuni), 500 de milioane de lei (două emisiuni) şi 600 milioane de lei (două emisiuni), 600 milioane lei (o emisiune). 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version