Un pensionar de 69 de ani, din Constanța, este al cincilea caz din România de COVID-19 cu noua tulpină SARS-CoV2 din Marea Britanie.
 
 
Cazul a fost confirmat marți, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, care a prezentat întregul istoric.
 
Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 2 ianuarie a făcut un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.


În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în 7 ianuarie, a ajuns într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În 17 ianuarie, pacientului i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR, care a fost din nou pozitiv. Existând suspiciunea infecției cu tulpina britanică, a fost făcută secvențierea, iar confirmarea a venit marți.
 
Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus, adaugă autoritățile.
 

Printre cele 4 persoane depistate până acum cu noua tulpină SARS-CoV2 din Marea Britanie se află și un angajat al Școlii nr. 28 din București, unde este posibil focar cu noua tulpină. DSP a testat pentru COVID 11 persoane, din care 7 teste au avut rezultat pozitiv, iar acum se așteaptă secvențierea probelor pentru a vedea dacă și în cazul acestor pacienți este vorba despre noua tulpină a virusului.
  

 .

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version