Președintele Klaus Iohannis s-a contrazis, miercuri, în privința vaccinării obligatorii anti-COVID-19.

Pe de o parte, șeful statului se opune „discriminării” românilor prin instituirea unor măsuri restrictive la intrarea în restaurante etc., iar pe de alta, nu concepe ca angajații din spitale să nu fie vaccinați.

„Chiar dacă e posibil să se introducă nişte restricţii pentru nevaccinaţi în locuri neesenţiale, la restaurant, la cinema, asta nu rezolvă problema, rezolvă doar probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări”, a declarat Klaus Iohannis.

Despre obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii, Iohannis a spus:
 
„Este o discuţie care va fi din ce în ce mai intensă dacă anumite categorii trebuie obligate să se vaccineze. E inacceptabil ca personal medical să nu fie vaccinat. Dacă de acolo ia virusul, omul a obţinut opusul la ce s-a aşteptat. La noi, mare parte din sistemul de sănătate se face pe banii constribuabililor, așa că mă aştept să fiu tratat, să plec mai sănătos de acolo, nu mai bolnav”.
 
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR PLUS), a propus ca personalul medical nevaccinat să suporte, din propriul buzunar, testarea periodică, având în vedere că statul român le pune la dispoziţie în mod gratuit vaccinul anti-COVID-19.

Amintim că mai multe state europene au adoptat deja prin lege măsuri restrictive pentru cei nevaccinați.

Franța: Certificatul sanitar COVID, obligatoriu în spitale, restaurante, baruri, trenuri
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version