Guvernul Cîțu a aprobat luni, printr-o ordonanță de urgență (OUG) acordarea de tichete de masă în valoare de 100 de lei persoanelor care se vaccinează anti-COVID-19.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, la finalul ședinței Executivului: „Ordonanţa de Urgență modifică şi completează Legea nr. 55/2020 şi prevede că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”.

Mihăilă a precizat, răspunzând unei întrebări, că aceste tichete nu au fost încă tipărite, dar toți cei care se imunizează cu schema completă (două dose la Moderna și Pfizer, respectiv o doză cu Johnson&Johnson), începând din momentul în care OUG va intra în vigoare, le vor putea ridica, ulterior.

Tichetele vor fi distribuite la centele de vaccinare.

Totodată, ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schemă completă.

Potrivit ministrului, prin acelaşi act normativ s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare în cazul certificatelor antigen la 48 de ore. În cazul certificatelor de testare PCR, termenul de valabilitate se menţine la 72 de ore.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version