Au apărut primele trei suspiciuni de variantă Omicron în România, la trei persoane repatriate cu avionul din Africa de Sud, între care și un rugbist membru al clubului CSM Baia Mare.

Toate cele trei persoane sunt izolate la domiciliu, după ce au fost confirmate ca fiind infectate.

„Referitor la persoanele repatraite din Africa de Sud, precizăm faptul ca în urma testelor efectuate, 3 persoane ( 2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit Ministerului Sănătății.

Testele au fost efectuate la cele doua aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării,

Persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit pe 1 decembrie.

Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și va vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate.

Potrivit Ministerului Sănătății, cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină, a anunţat subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version