Rezultatele unui studiu realizat în condiţii reale în Israel, publicat joi, îmbunătăţesc datele deja cunoscute cu privire la eficacitatea de 97% a vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva cazurilor simptomatice şi a formelor grave de COVID-19, informează AFP.

Extrase din datele privind persoanele vaccinate în Israel, „rezultatele reprezintă cele mai cuprinzătoare dovezi concrete de până în prezent care demonstrează eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19”, potrivit unui comunicat emis de laboratoarele Pfizer/BioNTech şi de Ministerului Sănătăţii din Israel.

Conform studiului bazat pe perioada 17 ianuarie – 6 martie, vaccinul are, de asemenea, o eficacitate „de 94%” împotriva formelor asimptomatice de COVID-19.

Aceste concluzii îmbunătăţesc datele dintr-un studiu anterior realizat în condiţii reale asupra persoanelor vaccinate în Israel, care a constatat că vaccinul Pfizer are o eficacitate de 94% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19.

Până în prezent, Israelul a administrat cel puţin o primă doză de vaccin la mai mult de jumătate din cei 9,3 milioane de locuitori şi a efectuat teste pe scară largă, care au confirmat eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNtech.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version