Vaccinarea anti-COVID-19 va fi posibilă fără programare, începând de vineri, 7 mai, în toate centrele din țară, după programul următor: vârstnicii până la ora 14.00, iar restul populației, între 14.00 – 20.00, a anunțat, marți, Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de imunizare. 

Dacă centrul are o capacitate mai mare de vaccinare decât numărul celor programați, eliberează bonuri de ordine pentru doritori, inclusiv pentru zilele următoare.

„Atenţie, nu vreau să apară nemulţumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platformă şi vor avea vaccinul asigurat, însă suplimentar vor fi liberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centre”, a precizat Gheorghiţă.

Șeful Comitetului Național de Vaccinare a dat asigurări că „nu a fost raportat, în România, niciun caz de tromboză venoasă după vaccinarea cu AstraZeneca”. El a explicat că acestea „apar foarte rar, între 1 și 4 cazuri la milion, în condițiile în care în România s-au făcut circa 500.000 de doze”.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că, „în contextul în care SUA urmează să aprobe folosirea vaccinului Pfizer la copiii cu vârste între 12 și 15 ani, foarte probabil și Agenția Europeană a Medicamentului va lua o asemenea decizie în perioada următoare”.

„Pentru vaccinarea acestor minori se va folosi infrastructura actuală, consimțământul urmând a fi dat de tutorele copilului. Schema de vaccinare și doza sunt aceleași ca la adulți”, a precizat acesta.

La rândul său, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat că 105 operatori economici, dintre care 31 din domeniul HoReCa, au demarat activitatea de vaccinare la sediile proprii, fiind deja imunizate peste 5.000 de persoane.

Activitatea se derulează cu ajutorul a 47 de echipe care s-au deplasat la aceşti operatori economici.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version