Stăm liniștiți: ministrul Sănătății, Florian Bodog, și vicepremierul fără portofoliu Marcel Ciolacu s-au vaccinat primii!

Prima cantitate de ser antigripal a fost livrată în țară, astfel că vaccinarea poate începe, a anunțat miercuri Florian Bodog, ministrul Sănătății, care s-a vaccinat.

sursa foto radioconstantaro

Este vorba despre 20.000 de doze din totalul de 1 milion de doze care urmează să ajungă la Direcțiile de sănătate publică.

Imunizarea este întârziată, deoarece vaccinarea ar trebui să înceapă la 1 noiembrie, iar până ajung toate dozele la medicii de familie va trece cel puțin o lună.

“Vreau să vă anunț că de ieri prima cantitate de vaccin gripal a fost livrată în țară și este direct livrată la Direcțiile de sănătate publică, așa că vaccinarea antigripală poate începe. Contractul pentru cantitatea care este necesară pe tot anul la vaccin antigripal urmează să fie semnat până la sfârșitul acestei luni”, a afirmat Bodog, la Forumul Național Proimunizare.

UPDATE: Într-o postare pe Facebook, Bodog se laudă că s-a vaccinat:

“Împreună cu domnul viceprim-ministru Marcel Ciolacu, astăzi, ne-am vaccinat antigripal la Forumul Pro-Imunizare desfășurat la Palatul Parlamentului.

Am dorit să dăm un exemplu și să-i îndemnăm pe părinți să-și vaccineze copiii.

Vreau să subliniez că Legea vaccinării nu este despre obligativitate, ci despre copiii noștri.

Este o lege pentru copii, pentru protecția copiilor, este o lege pentru prevenirea bolilor care pot fi prevenite prin vaccin, pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România și a stării de sănătate a națiunii”.

Legea vaccinării nu se referă la obligativitate

Despre Legea vaccinării, el a spus că nu se referă la obligativitate, ci la sănătatea copiilor.

” (…) Legea nu este despre obligativitate, legea este despre copiii noștri. Practic, am făcut această lege pentru a ne proteja copii, pentru a ne proteja starea de sănătate a nației, viitorul. Am două fete și amândouă sunt vaccinate la zi și au făcut și vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru că eu am încredere această parte a sistemului de sănătate, este foarte importantă și are rolul ei. (…) Acesta este motivul pentru care încasez tot ce încasez de fiecare dată când se întâmplă câte un pas în parcursul legii vaccinării. Acesta este motivul pentru care trec mai departe și îmi dă putere să merg mai departe. Eu cred că este cel mai important pas în a face prevenție în România. Legile noastre sunt făcute pentru oameni”, a mai spus Bodog.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version