Noul an școlar a început astăzi  cu 4.221 de clădiri – din care circa 500 în București – fără aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi de la direcţiile de sănătate publice.

elevi, scoala

În România, funcţionează 18.746 de instituţii de învăţământ cu personalitate juridică, care operează în 26.733 de clădiri.

Potrivit Ministerul Educaţiei, 20.710 clădiri nu au aceste aviz de la ISU şi autorizaţie sanitară, însă nu toate le necesită, aici fiind implicaţi mai mulţi factori, cum ar fi anul de construcţie, reabilitarea/renovarea acestora, informează Mediafax.

Primarul general Gabriela Firea a declarat că în jur de 500 de şcoli din București ar avea probleme cu avizele ISU, fără a le nominaliza însă.

Toți primarii din București au participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, alegând însă școli renovate și modernizate.

Niciunul dintre ei nu a spus câte școli cu probleme există în sectorul pe care îl conduc.

Amintim că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a prelungit până la 20 septembrie termenul de solicitare a finanţării pentru lucrări necesare obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, după ce fondurile de 800 milioane lei nu au fost solicitate în integralitate.

Acești bani au fost alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), reprezentând circa 66% din bugetul programului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version