UPDATE: Până vineri la ora 18.25 s-au înregistrat 81 de cazuri de coronavirus, potrivit Grupului de comunicare strategică.

În România au fost confirmate, până vineri la prânz, 70 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar „vedeta” este senatorul PNL Vergil Chițac, care s-a întors în țară de la o reuniune externă, în 6 martie, fără să declare acest lucru.

El și-a îmbolnăvit soția, dar și pe asistentul său, participând însă și la întâlniri de partid, inclusiv cu premierul interimar Ludovic Orban.

Suspiciuni privind infectarea lui Chițac existau încă de joi, când parlamentarul de Constanța a scris  pe Facebook că este doar răcit și se declara revoltat că “s-a creat isterie” din cauză că el ar fi suspect de coronavirus.

Vineri, când epidemiologii au confirmat că are coronavirus – Chițac, soția și asistentul său fiind internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța -, Orban a făcut anunțul public.

Premierul interimar s-a autoizolat la Vila Lac 1, pentru 14 zile. De asemenea, miniștrii săi au intrat în carantină la domiciliu. 

Coronavirus în PNL. Orban: Mă izolez la Vila Lac 1, unde vom avea în continuare toate atribuțiile exercitate

Totodată, întreaga conducere centrală a PNL a intrat în carantină, după ce Vergil Chițac a participat la ședința conducerii partidului, din 9 martie, când au fost validați candidații la alegerile locale. În sală au fost în jur de 100 -120 de colegi, potrivit lui Nicușor Dan, care a fost atunci validat candidat pentru București.

Și primarul municipiului Deva, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David, au anunțat că vor intra în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile, după ce au fost prezenţi la şedinţa Biroului Politic Naţional din 9 martie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version